Vlooien in huis bestrijden
Zonder dat je het doorhebt kan je in huis te maken krijgen met vlooien. Een vlo is een springend en bloedzuigend insect, dat voor veel overlast voor zowel mens als dier kan zorgen. Bij dieren merk je dit vaak als je huisdier zich veelvuldig krabt of in de eigen huid bijt. Mensen zijn echter iets minder gevoelig voor vlooien, waardoor ze ongemerkt een tijdlang kunnen ronddwalen door huis. Mocht je er vervolgens achter komen dat je met de vlo hebt te maken, dan is het vaak al te laat. Vlooien bestrijden doet Ongediertebestrijding Rotterdam voor een vaste, lage prijs van €105,00 euro. We helpen je graag.
Vlooien bestrijding
Vlooien in huis zijn vrijwel niet met het blote oog te zien. Ze worden slechts 1 tot 3 millimeter. De vlo heeft geen vleugels, maar kan dankzij haar sterke springpoten wel van het ene naar het andere element overspringen. Doordat de vlooien zo klein zijn, kunnen ze zich lange tijd onder de radar profileren. Waar dieren periodiek worden getest op de aanwezigheid van deze insecten op de huid, is dit bij mensen over het algemeen niet het geval. Het bestrijden van vlooien gebeurt dan ook vaak in een later stadium, pas wanneer je er gevoelig meer overlast door beleeft.
24/7 bereikbaar bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Gediplomeerd personeel
Vakmanschap garantie
Particulier en zakelijk
Vlooienbeten in bed
Ook voor mensen wordt de eventuele aanwezigheid van vlooien in huis op den duur duidelijk. Dat merk je vooral in bed. Vlooien houden van een warme omgeving, en de eitjes van een vlooi ontwikkelen zich het beste in een dergelijke omgeving. Ben je ’s ochtends met jeuk opgestaan? Dan is je eerste gedachte waarschijnlijk: bedwantsen. Dit is echter niet altijd het geval, want ook vlooien kunnen de boosdoener zijn.
Een vlo is de hele dag actief en kan zich duidelijk aan het oppervlak van je matras begeven. Hoewel de insecten heel klein zijn, kan je ze wel met het blote oog zien. Wanneer vlooien beweging of (meer) warmte waarnemen, zoals ’s nachts met de dekens over je heen, dan kunnen ze je bespringen. Vaak volgt dan ook een vlooienbeet, en dat merk je als het de volgende dag flink jeukt op je huidoppervlak. Gelukkig is jouw bloed niet per se goed voor de vlo, waardoor ze op den duur vanzelf zullen sterven van de honger. Heb je echter een huisdier rondlopen in huis, dan kunnen ze langer overleven. Het bloed van dieren behoort namelijk wél tot de gewenste voeding voor de vlo.
Vlooien bestrijden in huis kosten
Ben je benieuwd naar de kosten voor vlooien bestrijden? Wij bestrijden vlooien tegen een vast tarief, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. De kosten voor vlooienbestrijding liggen bij ons op 105 euro. Meer weten? Neem dan contact op met Ongediertebestrijding Rotterdam.
Hoe komen vlooien het huis binnen?
In veruit de meeste gevallen komen vlooien via een huisdier het huis binnen. Vlooien kunnen heel gemakkelijk overspringen van het ene naar het andere dier, en wanneer je huisdier buiten is, dan is dit zomaar gebeurd. Heb je eenmaal vlooien in huis, dan kunnen zij ook eitjes leggen. Dit zorgt er op termijn voor dat zowel jij als je huisdier de gevolgen ondervindt; veel jeuk en kleine bultjes. Dat wil je niet! Laat een vlooienplaag in huis oplossen door Ongediertebestrijding Rotterdam. We sporen de aanwezige vlooien op, bestrijden deze en zorgen voor een definitieve oplossing voor de overlast.
Veel gestelde vragen over vlooien
Wat is een vlo?
De vlo is een superklein insect, dat van dier tot dier, en dier tot mens kan overspringen.
Hoe zien vlooien eruit?
Vlooien zijn vrijwel niet te zien met het blote oog. Gemiddeld wordt dit insect slechts 1 tot 3 millimeter. Wel kan je van heel dichtbij soms vlooien zien zitten, zoals in je hoofdhaar of op het matras. Bij je huisdier is de vlo ook goed te herkennen aan hun kleine, bruine lichaam.
Kunnen vlooien bijten?
Wat kan ik tegen vlooien doen?
Je zou een vlooienspray kunnen proberen, zoals bij je huisdier. Dit is een anti-vlooien middel dat goed functioneert. Ook is er zoiets als vlooienpoeder. Strooi de poeder langs de randen van de kamer, op plinten en langs de tafel. Plekken waar je huisdier vaak ligt, en waar vlooien dan ook graag hun eitjes leggen.
Overigens is het ook belangrijk om je huisdier periodiek te borstelen en je bed, bank en stoelen goed schoon te houden.
In welke periode komen vaker vlooien voor?
In de zomer wanneer het warmer is, voelen vlooien zich meer op hun gemak. Voor de ontwikkeling van de eitjes van vlooien is een warme omgeving ook beter. Zodoende zal je in de warme maanden van het jaar vaker vlooien tegenkomen bij jou of je huisdier.